-->
cms bedrijvengids
Content management systeem bedrijvengids
Vind een bedrijf bij jou in de buurt
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Deel je ervaringen
Alle cms systemen
Lees de basis info over alle cms systemen
Bekijk video tutorials
Vergelijk functionaliteit
Deel je ervaringen
Het cms blog
Nieuws blog en algemene informatie
Lees al het nieuws over alle cms systemen
Algemene info in het cms blog
Basis kennis cms systemen
 
CMS: Joomla
 
Lees uitgebreide informatie en bespreking over open source content management systemen, de ontwikkeling, de community, uitbreidingen en plugins, links en tips.
 
 
 


Typo3 Logo

Typo3.
Typo3 is een gebruiksvriendelijk eenvoudig cms system. Het is bedoeld om eenvoudige website te onderhouden. Het systeem is open source en gratis. Iedereen kan zijn bijdrage leveren om het systeem uit te breiden.

Ontwikkeling.
Typo is een open source cms systeem. Dit betekend dat de broncode vrij beschikbaar is en aangepast mag worden door gebruikers. Dit wordt ook veelvuldig gedaan waardoor en steeds meer uitbreidingen beschikbaar komen.

Documentatie.
De documentatie voor gebruik van typo3 is goed. Er zijn diverse handleidingen in verschillende talen beschikbaar. Van installatie handleiding tot een "getting started" handleiding. Elk onderdeel is prima beschreven waardoor het door iedereen is te gebruiken.

Community.
Het grootste deel van de gebruikers komt uit Duitsland. Dat maakt voor de community in feite niet veel uit gezien de voertaal op forums Engelstalig is. Er is ook een chat beschikbaar waar je met medegebruikers problemen kunt bespreken waardoor een oplossing vaak snel gevonden is. Naast de chat is er een uitgebreid forum waar problemen, oplossingen, suggesties, en showcases besproken kunnen worden.

Plugins en uitbreidingen.
Er zijn door de community veel extentions geschreven en elke dag komen er wel nieuwe bij. Je kunt ook je eigen extentions schrijven voor functionaliteiten speciaal voor je eigen site geschreven. Hiervoor zijn duidelijke handleidingen beschikbaar in de vorm van code guidelines.

Tips.
bekijk tutorials door naar youtube te gaan of naar google video's. Je zult duizenden video's vinden die je laten zien hoe je bepaalde taken kunt uitvoeren of instaleren.
Video's zijn een hele goede manier om snel een oplossing te vinden voor zaken waar je tegen aanloopt tijden de ontwikkeling of implementatie van je cms.

Links.
Bezoek de website van Typo3.
Bekijk ale documentatie van Typo3.
Download Typo3 en Plugins en uitbreidingen.