-->
cms bedrijvengids
Content management systeem bedrijvengids
Vind een bedrijf bij jou in de buurt
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Deel je ervaringen
Alle cms systemen
Lees de basis info over alle cms systemen
Bekijk video tutorials
Vergelijk functionaliteit
Deel je ervaringen
Het cms blog
Nieuws blog en algemene informatie
Lees al het nieuws over alle cms systemen
Algemene info in het cms blog
Basis kennis cms systemen
 
Informatie en nieuws
 
Lees uitgebreide informatie en bespreking over open source content management systemen, de ontwikkeling, de community, uitbreidingen en plugins, links en tips.
 
 
 


wordpress Logo

Mambo.
Mambo is een open source content management systeem dat uitgebracht word onder de GPL licentie. Dit houdt in dat je het systeem gratis kunt gebruiken en distributeren. Je mag het systeem niet verkopen als zijnde het zij uw eigen systeem. Je mag wel aanpassingen maken en het systeem inpassen in een design en daar kosten voor in rekening brengen. Het basis systeem is echter vrij te gebruiken en valt onder de glu licentie. Mambo is een uitgebreid systeem waar je een complete website mee kunt bouwen en onderhouden. Het is simpel opgezet en dat is dan ook de kracht van mambo wat ook in hun slogun is verwerkt.

Ontwikkeling.
Het systeem is ontwikkeld door vrijwilliger en deze groep vrijwilliger onderhoud en breid het systeem ook uit. Er wordt steeds een lijst van prioriteiten en bugs opgesteld en die worden verwerkt in het nieuwe systeem dat resulteert in een nieuwe versie uitgave van het cms systeem. Houd dus de website in de gate voor nieuwe updates of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Documentatie.
Het mambo systeem is goed gedocumenteerd. Er zijn diverse artikelen beschikbaar die je op weg helpen en je helpen zelf nieuwe onderdelen te ontwikkelen dan wel aan te passen. Er is een uitgebreide instalatie handleiding
Er is een ontwikkelings handleiding waar je kunt lezen hoe je het systeem kun uitbreiden met je eigen gemaakte onderdelen
En er is een administratie handleiding waar beschreven word hoe je het systeem administratief opzet en onderhoud en waar je rechten verleend aan gebruikers binnen het cms systeem.

Community.
De community bestaat uit een groot forum waar gebruikers van het cms systeem ervaringen delen met mede gebruikers. Zo kun je idee├źn opdoen voor uitbreidingen en toepassingen van het systeem. Mocht je tegen problemen aanlopen dan is het vrij eenvoudig om middels een zoekopdracht binnen het forum een oplossing te vinden van een mede gebruiker die ook al een keer tegen het zelfde probleem is aangelopen. Een grote community is een must voor een succesvol open source cms systeem.

Tips.
Bekijk tutorials door naar youtube te gaan of naar google video's. Je zult duizenden video's vinden die je laten zien hoe je bepaalde taken kunt uitvoeren of instaleren. Video's zijn een hele goede manier om snel een oplossing te vinden voor zaken waar je tegen aanloopt tijden de ontwikkeling of implementatie van je cms.

Links.
Website Mambo.
Forum van Wordpress.
Instaltie handleiding mambo.
Hanleiding voor ontwikkelaars.
Algemene hulp files mambo.