-->
cms bedrijvengids
Content management systeem bedrijvengids
Vind een bedrijf bij jou in de buurt
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Deel je ervaringen
Alle cms systemen
Lees de basis info over alle cms systemen
Bekijk video tutorials
Vergelijk functionaliteit
Deel je ervaringen
Het cms blog
Nieuws blog en algemene informatie
Lees al het nieuws over alle cms systemen
Algemene info in het cms blog
Basis kennis cms systemen
 
Informatie en nieuws
 
Lees uitgebreide informatie en bespreking over open source content management systemen, de ontwikkeling, de community, uitbreidingen en plugins, links en tips.
 
 
CMS nieuws. Blijf op de hoogte van al het nieuws over alle polulaire cms systemen.
Datum: 2-6-2013
Joomla
Datum: 3-5-2013
Joomla
Datum: 24-4-2013
Joomla
Datum: 24-4-2013
Joomla
Datum: 21-4-2013
Joomla
Datum: 13-4-2013
Joomla
Datum: 2-2-2012
Joomla
Datum: 2-2-2012
Joomla
Datum: 2-2-2012
Joomla
Datum: 24-1-2012
Joomla
Datum: 24-1-2012
Joomla
Datum: 24-1-2012
Joomla
Datum: 18-1-2012
Joomla
Datum: 18-1-2012
Joomla
Datum: 11-1-2012
Joomla
 
 


Joomla_logo

Joomla.
Joomla is een open source cms systeem dat gebruikt word door miljoenen mensen over de hele wereld en reeds diverse prijzen heeft gewonnen voor het beste content management systeem. Open source betekend dat je het programma gratis kunt downloaden en mag aanpassen op een manier die jou doel bewerkstelligd.
Wat heb je nodig:
Het enige dat je nodig hebt is een domeinnaam met een hosting pakket. Je kunt bij joomla 30 dagen een gratis site hosting om het systeem uit te testen. Je website word dan gratis gehost en na 30 dagen kun je besluiten de service af te namen of te stoppen en bijvoorbeeld je eigen hosting te regelen.

Ontwikkeling.
Jooma word ontwikkeld en onderhouden door vrijwilligers. Het is een open source systeem en dat betekend dat iedereen zijn bijdrage kan leveren. De broncode is zeer uitgebreid en professioneel en hierop zijn tal van uitbreidingen vrij beschikbaar. Heb je behoefte aan een extra functionaliteit dan kun je kijken of deze reeds beschikbaar is in de form van een plugin of je kunt een suggestie doen aan de deleloper/ontwikkelaar om deze functie mogelijk te maken.

Community.
Joomla word ondersteunt door een grote community. Miljonmen mensen maken gebruik van joomla en er zijn een groot aantal forum waarop over dit cms systeem word gesproken en problemen op uitbreiding worden aangeboden. Loop je tegen een probleem aan dat zal het niet zo moeilijk zijn om een oplossing te vinden op het forum van joomla. Omdat miljoenen mensen al werken met dit systeem hebben dus ook al veel mensen ervaringen gedeeld op het forum waardoor een oplossing snel gevonden is.

plusgin en uitbreiding.
Er zijn een groot aantal uitbriedingen voorhanden in de vorm van extentions, die je gratis kunt downloaden en kunt instaleren op je website. Op het moment van schrijven van dit artikel zijn er meer dan 8000 extentions beschikbaar voor de gebruikers van joomla. Extentions zijn kleine uitbreidingen die het mogelijk maken je website te vertalen, e-commerce oplossingen te instaleren, forums te implementeren video's spelletjes, noem het maar op, voor vrijwel elk doel is een extention beschikbaar.

Tips.
bekijk tutorials door naar youtube te gaan of naar google video's. Je zult duizenden video's vinden die je laten zien hoe je bepaalde taken kunt uitvoeren of instaleren.
Video's zijn een hele goede manier om snel een oplossing te vinden voor zaken waar je tegen aanloopt tijden de ontwikkeling of implementatie van je cms.

Links.
Bezoek de website van Joomla.
Bekijk het forum van Joomla.
Download Joomla en Plugins en uitbreidingen.