-->
cms bedrijvengids
Content management systeem bedrijvengids
Vind een bedrijf bij jou in de buurt
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Deel je ervaringen
Alle cms systemen
Lees de basis info over alle cms systemen
Bekijk video tutorials
Vergelijk functionaliteit
Deel je ervaringen
Het cms blog
Nieuws blog en algemene informatie
Lees al het nieuws over alle cms systemen
Algemene info in het cms blog
Basis kennis cms systemen
 
Informatie en nieuws
 
Lees uitgebreide informatie en bespreking over open source content management systemen, de ontwikkeling, de community, uitbreidingen en plugins, links en tips.
 
 
 


wordpress Logo

Frog.
Frog is een uniek cms systeem dat zich onderscheid van de anders open source cms system doordat het een eenvoudig templating systeem heeft waar ook direct met php in is te programmeren. De eenvoudige usersinterface maakt het mogelijk alles in te stellen voor je website incl. uploaden en ordenen van bestanden, permission settings van de directory structuur en het instellen van templates voor elke pagina inclusief de mogelijkheid om php code direct in het cms systeem in te voeren in de betreffende templates/pagina's. Daarnaast is het mogelijk de mysql databases op te zetten en te beheren.

Ontwikkeling.
Frog is een php versie van het welbekende rubyonrails. Frog is bedoelt als een light wieght systeem, de basis is snel en zeker en is uit te breiden met allerlei plugins die je kunt downloaden of zelf kunt schrijven. Frog word uitgegeven onder de glu licentie wat inhoud dat het een open source systeem is dat vrij te gebruiken een aan te passen is.

Documentatie.
Er is een uitgebreide documentatie pagina waar je veel informatie over het frog cms systeem kunt vinden: http://www.madebyfrog.com/extend.html.
Er is een uitgebreide how to pagina en een instantie handleiding.

Community.
De community bestaat uit een actief forum waar van alles wordt besproken, van problemen en oplossingen voor frog tot en met voorstellen van uitbreidingen, meldingen van bugs en showcases van gebruikers van frog evenals showcases van eigen geschreven plugins. Klik hier voor het forum van Frog.

Plugins en uitbreidingen.
Het idee achter frog is om het simpel te houden en compact. De basis is goed, eenvoudig en volstaat om een goede website te maken. Voor extra functionaliteit download je plugins, zogenaamde de uitbreidingen op het basis systeem. Download alle extensies hier

Tips.
bekijk tutorials door naar youtube te gaan of naar google video's. Je zult duizenden video's vinden die je laten zien hoe je bepaalde taken kunt uitvoeren of instaleren.
Video's zijn een hele goede manier om snel een oplossing te vinden voor zaken waar je tegen aanloopt tijden de ontwikkeling of implementatie van je cms.

Links.
Documentatie en handleidingen Frog.
Download Frog.
Forum Frog.
Plugins en uitbreidingen Frog.