-->
cms bedrijvengids
Content management systeem bedrijvengids
Vind een bedrijf bij jou in de buurt
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Deel je ervaringen
Alle cms systemen
Lees de basis info over alle cms systemen
Bekijk video tutorials
Vergelijk functionaliteit
Deel je ervaringen
Het cms blog
Nieuws blog en algemene informatie
Lees al het nieuws over alle cms systemen
Algemene info in het cms blog
Basis kennis cms systemen
 
Informatie en nieuws
 
Lees uitgebreide informatie en bespreking over open source content management systemen, de ontwikkeling, de community, uitbreidingen en plugins, links en tips.
 
 
CMS nieuws. Blijf op de hoogte van al het nieuws over alle polulaire cms systemen.
 
 


Drupal Logo

Drupal.
Drupal is een opensource content management systeem dat je in staat stelt om op een eenvoudige manier, zonder veel kosten te maken je content van je website kunt bijhouden en uitbreiden. Drupal is een open source systeem. Dit houd in dat de broncode vrij te gebruiken is voor elk doel. Je kunt het cms gratis downloaden, aanpassen waar je wilt en gebruiken op elke manier die jij wilt.
Het enige dat je nodig hebt is een domeinnaam en een hosting pakket.

Ontwikkeling.
Drupal word ontwikkeld en uitgebreid door vrijwilligers van uit de hele wereld. Het systeem wordt continue uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en daar waar fouten worden geconstateerd worden deze rasendsnel verholpen. Suggesties van gebruiker worden kosteloos ontwikkel als een developer hier meerwaarde voor inziet voor de community.

Drupal is uitstekend gedocumenteerd. Er zijn diverse handleidingen/tutorials. In duidelijke artikelen kun je lezen hoe je druapl instaleert, hoe de administratieve functies werken, hoe de structuur van het programma in elkaar zit. Er is een document dat uitlegt hoe je een website opzet en bijhoud. Daarnaast is en een document beschikbaar dat je uitlegt hoe je het systeem kunt customizen en dus je eigen look en feel aan het programma kunt geven.
Naast de documentatie en het forum bestaan en ook een groot aantal video's die je duidelijk laten zien hoe je basis taken uitvoert. Na het zien van de video's kan het eingenlijk niet meer mis gaan.

Community.
Naast deze basis is er een actieve community aanwezig op het drupal forum.
Hier worden tal van onderwerpen besproken, kun je een suggestie doen aan de developers voor nieuwe functionaliteit of aanpassing van een bestaande functionaliteit.
Je kunt problemen voorleggen aan anderen die daar vaak snel een oplossing voor hebben, of je kunt gewoon even door het forum heen zoeken op zoek naar anderen die reeds tegen een probleem zijn aangelopen en via het forum een oplossing gevonden hebben zodat je deze oplossing kunt overnemen.

Plugins en uitbreidingen.
Drupal word elke dag uitgebreid door ontwikkelaars met nieuwe modules/onderdelen. Het is verbazingwekkend hoe professioneel sommige uitbreidingen zijn en hoe groot de mogelijkheden zijn die worden ontwikkeld. Voor nagenoeg elke toepassing zijn wel leuke plugins te downloaden die je website net even dat extraatje geven die andere sites niet hebben of net dat mooie javascriptje mogelijk maken waardoor je foto album bv een mooie slider heeft.

Tips.
bekijk tutorials door naar youtube te gaan of naar google video's. Je zult duizenden video's vinden die je laten zien hoe je bepaalde taken kunt uitvoeren of instaleren.
Video's zijn een hele goede manier om snel een oplossing te vinden voor zaken waar je tegen aanloops tijden de ontwikkeling of implementatie van je cms.

Links.
Bezoek de website van drupal.
Bekijk het forum van drupal.
Download drupal en Plugins en uitbreidingen.