-->
cms bedrijvengids
Content management systeem bedrijvengids
Vind een bedrijf bij jou in de buurt
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Deel je ervaringen
Alle cms systemen
Lees de basis info over alle cms systemen
Bekijk video tutorials
Vergelijk functionaliteit
Deel je ervaringen
Het cms blog
Nieuws blog en algemene informatie
Lees al het nieuws over alle cms systemen
Algemene info in het cms blog
Basis kennis cms systemen
 
CMS blog. Lees regelmatig dit blog en blijf op de hoogte.
Datum: 3-9-2013 om 14:06:44
Datum: 3-3-2012 om 08:14:30
Datum: 12-2-2012 om 17:06:45
Datum: 10-2-2012 om 04:10:24
Datum: 26-1-2012 om 08:26:46
Datum: 18-1-2012 om 06:33:00
Datum: 16-1-2012 om 06:32:46
 
 
Publicatie Datum: 26-1-2012

Gebruiksvriendelijk cms systeem

 

Gebruiksvriendelijk content management systeem

Een content management systeem moet aan een aantal criteria voldoen om het te kenmerken als een gebruiksvriendelijk CMS. In dit artikel trachten wij uit te leggen wat bepaalde criteria zijn die u moet overzien om een goede keuze te maken voor het kiezen van het content management systeem dat bij u past.

Opsomming criteria gebruiksvriendelijk cms
• Geen kennis nodig
• Eenvoudig uitbrei baar
• Gebruikers beheer
• RSS feed (ophalen en exporteren)
• Social media
• Statistieken
• Zoekmachine vriendelijk
• Community

Geen kennis nodig om een website te onderhouden
De taak van een content management systeem is het onderhouden van een website in de breedste zin van het woord. Middels een intuïtief controle panel zou het eenvoudig moeten zijn om zonder enige technische kennis je website op te bouwen en te onderhouden. Het voordeel hieraan is dat je geen dure webdesigner/ontwikkelaar nodig hebt om zelf een professionele website te maken. Daarnaast geeft het je zelf een enorme flexibiliteit om snel je website aan te passen zonder dat je hoeft te wachten tot iemand tijd vrij kan maken om de aanpassingen te maken die jij nu wilt hebben.

Eenvoudig uitbrei baar middels modules en add-ons.
Het CMS moet flexibel zijn. Instaleren en verwijderen van nieuwe onderdelen/modules moet makkelijk en snel gaan zonder dat je hier eerst een cursus voor moet volgen om te weten hoe het werkt. Het systeem moet dus een uitgebreid en begeleid instellingen paneel hebben. De betere CMS systemen hebben een sectie add-on/modules waar je site onderdelen kunt downloaden en instaleren in je CMS. Voorbeelden van uitbreidingen zijn forums, fotoboek, catalogus, betaal opties etc. De uitbreidingen zijn veelal gratis verkrijgbaar doordat mensen uit de community deze hebben geschreven en gratis beschikbaar stellen voor medegebruikers of tegen een kleine vergoeding aan te schaffen via de portal van het CMS systeem.

Gebruikers beheer.
Toegang tot het content management systeem moet goed beveiligd zijn door een afgeschermd login. Een goed toegangs systeem gaat echter veel verder dan een login beveiling alleen. De betere CMS systemen hebben een systeem dat het mogelijk maakt vele gebruikers van het CMS te beheren. Zo kunnen verschillende webmasters toegang hebben tot verschillende onderdelen van de website en content. Dit maakt het onderhoud aan grotere website makkelijk en efficiënt.

Importeren en exporteren van RSS feeds
Voor een populaire site met veel nieuws is het uiterst handig om een CMS systeem te hebben dan op eenvoudige wijze voor jou rss feeds importeert zodat je zonder veel werk toch je bezoekers kunt voorzien van nieuws op tal van gebieden. Om zelf nu aan populariteit te winnen zou het mooi zijn dat je dus andere ook jou berichten kunt laten vertonen door middels van het aanbieden van een rss feed aan derden.

Social media op je site.
Het belang van social media word steeds groter. Het is dus ook een must dat je je website kunt promoten middels social media als facebook en twitter. Het is leuk dat mensen op je website je twitter account kunnen volgen doordat je op je website je laatste 10 twitter berichten plaats. Een ander belangrijk voorbeeld om bekendheid te krijgen en houden is het gebruikt van bv de twitter knop, zodat door middel van een druk op de knop een bezoeker de link naar je website kan delen met zijn volgers. Dit is een kosteloze manier om meer bezoekers op je website te krijgen.

Uitgebreide statistieken voor website optimalisatie
Om te weten wat werkt en wat niet moet je je bezoekers op je site kunnen volgens. Hoe komen ze binnen, wat zijn je bronnen, wat zijn de meest bezochte pagina’s, welke zoekwoorden scoren wel en niet in de zoekmachines. Allemaal zaken waar je achter kunt komen als je goede statistieken hebt. Als die gegevens kun je gebruiken om je website en content nog beter aan te sluiten op de wensen van bezoekers of om de gegevens te gebruiken om juist die bezoekers te trekken die er nu nog niet zijn.

Zoekmachine vriendelijke CMS.
Het gebruik van goede urls, juiste keywoorden en descriptions zijn uiterst belangrijk om goed te kunnen scoren in google. Een goed CMS geeft jou de mogelijkheid om met mod rewrites de urls aan te passen zodat keywoorden waarmee jij wilt scoren in de url voorkomen. Dit in combinatie met linkbuilding zal jou de top positie geven in de zoekmachines.

De community achter een content management systeem
Zonder een grote community zal een CMS systeem niet echt van de grond komen. Een goed CMS wordt mede onderhouden en uitgebreid door de community van gebruikers. Bij de betere CMS systemen is er een grote community die tal van modules en add-ons maken om deze vervolgens te delen met de rest van de community. Vaak gratis maar soms tegen een heel laag tarief, waardoor je tegen een fractie van de prijs als je het door een ontwikkelaar laat maken een mooie uitbreiding hebt voor op je website die ook direct is te onderhouden in je CMS systeem.